Blog

Články a komentáře od CANONADY.

Řízení změn. Velmi důležité a obsáhlé téma, kterému se čas od času musí věnovat každá firma. Jinak tomu není ani v dnešní době, kdy celá řada podniků bojuje s propadem poptávky a musí tedy nedobrovolně snižovat náklady. Jsou ale i další změny, které podniky napříč obory řeší, o čemž se přesvědčili také účastníci páteční CANONADY HR nápadů,...

Před týdnem jsme se jako CANONADA zúčastnili oblíbeného třídenního veletrhu Gaudeamus v Praze. Za tři dny na tuto akci dorazilo téměř 17 tisíc studentů, kteří zvažují, jakým směrem se po skončení střední školy vydají.


Teambuilding je často vnímán jako skvělá příležitost k posílení týmového ducha a zlepšení pracovního výkonu. Nicméně, připravit a zrealizovat kvalitní teambuildingový program není hračka. Je třeba brát v úvahu mnoho faktorů, které mohou mít na výsledek i zásadní dopad.

Specifickou oblastí kariérového plánování jsou plány nástupnictví či zástupnictví. Jejich tvorba je důležitá jak z hlediska organizace (má perspektivu a dlouhodobou strategii, jakým způsobem nahrazovat odcházející zaměstnance, zejména na klíčových pozicích), tak z hlediska jednotlivců (kterým dává perspektivu a jasnou představu, jak by se mohla...

Nábor a výběr jsou klíčové personální činnosti, jejichž kvalita rozhoduje o tom, jak bude organizace vypadat. Zatímco pod slovem nábor rozumíme obecné stanovení pravidel a postupů pro získávání lidí do organizace, výběr znamená především konkrétní rozhodování se pro jednotlivé adepty.

V pátek 3. listopadu se v online formě konala další CANONADA HR nápadů, které se zúčastnili zástupci deseti subjektů napříč mnoha sektory české ekonomiky. Nechyběli zástupci z oblasti obchodu, automobilového sektoru nebo vysokého školství. Tématem pátečního kurzu, kterým provedl Ladislav Koubek, byla organizační efektivita a dorazil i speciální...

Naprostá většina nově budovaných administrativních prostor je realizována formou open space. V prostředí bez zděných přepážek a stěn, v jednom velkém prostoru, pracují mnohdy desítky zaměstnanců. Tento fenomén přispívá ke zvýšení výkonnosti, pružnosti komunikace, zároveň je zdrojem stresu a mnoha konfliktů mezi zaměstnanci.

Vytvoření prostředí, v němž budou pracovníci předcházet výraznému stresu, je důležitou součástí dnešní doby. Dlouhodobě stresové pracovní prostředí totiž není absolutně udržitelné a zhoršuje vztahy na pracovišti i dosahované výsledky. Víte, jaké jsou nejčastější příčiny stresu ve firmách a na co by se manažeři měli v tomto ohledu zaměřovat?

Rozvoj pracovníků je asi ta nejobsáhlejší oblast v lidských zdrojích. Platí to zejména pro stabilní organizace, ve kterých nedochází k výrazné fluktuaci. Pochopení zásad psychologie učení, umění pracovat s potřebami interních zákazníků a vstřícnost k novým metodám a postupům může z rozvoje lidí učinit vzrušující zážitek, který přináší smysl a...

Syndrom vyhoření je až chronicky známý pojem, který bývá v některých situacích poměrně zásadně zneužíván. Je ale potřeba dát pozor na jeho záměny s dalšími možnými zdravotními potížemi. Přesto se ale jedná o velmi aktuální problém, který je blízký řadě lidem napříč pracovní sférou. Znáte ale jeho konkrétní fáze i projevy?